Πως επιλέγουμε το κατάλληλο μέγεθος για τα ρούχα του μωρού;

pos epilegoyme to katallilo megethos gia ta roycha toy moroy

Είτε πρόκειται για το δικό μας παιδί είτε για κάποιο δωράκι, η επιλογή του μεγέθους είναι αυτή που μας προβληματίζει όλους περισσότερο.

Τι πρέπει να προσέξω;

Σε όλα τα ρούχα που είναι διαθέσιμα στην αγορά, αναγράφεται το μέγεθος με βάση την ηλικία. Ωστόσο, το βάρος και το ύψος παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του σωστού μεγέθους. Ακολουθώντας τις καμπύλες ανάπτυξης των μωρών είναι πιο σωστός τρόπος για να εξασφαλίσετε τις κατάλληλες αγορές.

Μέγεθος βρεφικών ρούχων

Στην περίπτωση που ένα μωράκι βρίσκεται σε χαμηλότερη ή υψηλότερη καμπύλη, πρέπει κι εσείς να προσαρμοστείτε αναλόγως. Για τα πιο στρουμπουλά μωράκια, προτιμάτε πάντα ένα ή δυο νούμερα μεγαλύτερο. Ειδικά για τις μπλούζες και τα πουκάμισα, ώστε να αποφύγετε να προεξέχει η φουσκωμένη κοιλίτσα. Ζητούμενο είναι, επίσης, τα παντελόνια και οι φούστες να μην αφήνουν σημάδι στην περιοχή της κοιλιάς από τα λάστιχα.

Η ασφαλής επιλογή!

Για τα μωρά που ακολουθούν, τον μέσο όρο στην καμπύλη ανάπτυξης, μπορείτε να επιλέξετε μεγέθη αναλογικά με την ηλικία τους. Πάντα όμως, να έχετε υπόψιν σας ότι τα μωρά δεν πρέπει να δυσφορούν όταν τα ντύνετε, συνεπώς, ειδικά για το πάνω μέρος επιλέξτε μπλούζες με κόπιτσες ή κουμπάκια, που να επιτρέπουν στο κεφαλάκι να περνάει πιο εύκολα και άνετα και κυρίως χωρίς κλάματα.

Extra tip!

Στην περίπτωση που για ένα ρουχαλάκι  δεν είστε σίγουρη για το μέγεθος που πρέπει να επιλέξετε, επικοινωνήστε με το e-shop που βρήκατε αυτό που σας αρέσει. Είναι βέβαιο πως ο αρμόδιος εξυπηρέτησης θα λύσει κάθε απορία σας και θα σας οδηγήσει στη σωστή επιλογή.