Πολύχρωμα ρούχα για αγόρια – Ένας κόσμος γεμάτος χρώματα

Πολύχρωμα ρούχα για αγόρια

Πολύχρωμα ρούχα για αγόρια. Μια πολύχρωμη παιδική γκαρνταρόμπα είναι πάντα μια ευχάριστη ιδέα. Φρεσκάρει τον μικροσκοπικό συναρπαστικό κόσμο των παιδιών.

Ένα πράγμα που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι πώς το χρώμα των ρούχων επηρεάζει τη διάθεση ενός παιδιού. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα χρώματα έχουν θετική επίδραση στη διάθεση. Αυτό το επιτυγχάνουν μέσω της τόνωσης διαφορετικών τμημάτων του εγκεφάλου. Είναι γνωστό ότι τα ζεστά χρώματα όπως το κόκκινο, το πορτοκαλί και το κίτρινο τείνουν να είναι πιο ενεργητικά, ενώ τα ψυχρά χρώματα όπως το μπλε και το πράσινο μπορούν να κάνουν τα παιδιά να αισθάνονται πιο γαλήνια.

Όμως τι χρώμα πρέπει να έχουν τα ρούχα που θα αγοράσουμε για αυτά; Υπάρχει κάποιο καλύτερο χρώμα για τα παιδικά ρούχα; Συνήθως η καλύτερη ιδέα είναι να λάβουμε τη γνώμη του παιδιού μας για το χρώμα που θέλει να φορέσει.

Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα:

Κόκκινο:

Το κόκκινο είναι ένα χρώμα που συνήθως δεν θέλουμε να χρησιμοποιούμε στην γκαρνταρόμπα του παιδιού μας. Είναι ένα ιδιαίτερα διεγερτικό χρώμα και το σχετίζουμε με το πάθος. Επιδρά στο παιδί με τρόπο δημιουργικό και το εμπνέει. Ειδικά όταν απουσιάζουμε και δεν μπορούμε να το παρακινήσουμε.

Μπλε & Πράσινο:

Τα κλασικά χρώματα όπως το μπλε, το πράσινο ή ο συνδυασμός και των δύο είναι εξαιρετικά για αγόρια. Αυτά τα χρώματα προάγουν αισθήματα γαλήνης και ηρεμίας. Είναι αρκετά καταπραϋντικά και θα κάνουν το παιδάκι μας να ερωτευτεί τη φύση, ειδικά σε αυτές τις εποχές του διαδικτύου.

Κίτρινο:

Το κίτρινο χρώμα έχει δείξει κάποιο βαθμό ενίσχυσης της μνήμης. Έτσι, εάν θέλουμε να αυξήσουμε τη δύναμη της συγκέντρωσής του παιδιού μας, θα πρέπει να αγοράσουμε μερικά κίτρινα μπλουζάκια. Το κίτρινο είναι επιπλέον ένα αισιόδοξο και χαρούμενο χρώμα. Μάλιστα πολλές φορές το συνδέουμε με την αγάπη.

Λευκό & Πορτοκαλί:

Το πορτοκαλί βρίσκεται κάπου στη μέση, από όλα τα ηρεμιστικά και ζεστά χρώματα. Είναι λιγότερο ελκυστικό από το κόκκινο και περισσότερο από το κίτρινο. Όμως το θεωρούμε ένα χαρούμενο χρώμα και το συνδέουμε με τη σιγουριά και την αυτοπεποίθηση.

Το λευκό αντιπροσωπεύει το φως, την αθωότητα και την ειρήνη. Ένα λευκό ρούχο θα βοηθήσει το παιδάκι μας να χαλαρώσει και να εξωτερικεύσει τα συναισθήματά του.

Ροζ:

Το ροζ είναι η ειρηνική απόχρωση του κόκκινου. Ανήκει στην οικογένεια του κόκκινου, όμως οι πολύ πιο ανοιχτοί τόνοι τείνουν να είναι εξαιρετικά χαλαρωτικοί. Επειδή το ροζ συνήθως το θεωρούμε γυναικείο χρώμα, ο γιος μας μπορεί να έχει κάποια αντίρρηση να φορέσει κάτι με αυτό επάνω του. Όμως φέρνει γαλήνη, χαλάρωση, αποδοχή και ευτυχία. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να αγοράσουμε ένα μπλουζάκι που να είναι ένας συνδυασμός διαφορετικών χρωμάτων μαζί με ροζ.

Αποχρώσεις του μωβ:

Το μωβ είναι ένα πιο ψυχρό χρώμα και εμπνέει δημιουργικότητα και οξυδέρκεια.

Τα πολύχρωμα ρούχα για αγόρια είναι μια πολύ καλή ιδέα και αξίζει να εξετάσουμε τις διάφορες ιδιότητες των χρωμάτων, χωρίς όμως να παραμελούμε αυτό που πραγματικά επιθυμεί το παιδί μας!

Δείτε εδώ τις προσφορές μας σε κάθε χρώμα!