Παιδικά Ρούχα από Οργανικό Βαμβάκι

από Οργανικό Βαμβάκι

Τι είναι το οργανικό βαμβάκι;

Η εφαρμογή των βιώσιμων πρακτικών καλλιέργειας βαμβακιού μειώνει τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Οι βιώσιμες πρακτικές καλλιέργειας χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια και μειώνουν τις άμεσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Στις περιοχές που καλλιεργούμε το οργανικό βαμβάκι παρατηρείτε οικονομική ανάπτυξη και βελτίωση του γεωργικού εισοδήματος. Κατά συνέπεια οι γεωργοί κάνουν χρήση αυτών των πρακτικών. Η παραγωγή του προϊόντος, δηλαδή του οργανικού – βιώσιμου βαμβακιού, έχει χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο και οι ίνες του είναι απαλλαγμένες από χημικά. Κατά συνέπεια τα παιδικά ρούχα από οργανικό βαμβάκι έχουν τις ίδιες ιδιότητες και προτερήματα.

Ποια είναι τα οφέλη του;

Το οργανικό βαμβάκι σιγά – σιγά μπαίνει στην καθημερινότητά μας. Όλο και περισσότερα ρούχα κατασκευάζονται πλέον με την  πρώτη ύλη να είναι το οργανικό βαμβάκι, του οποίου τα οφέλη είναι πολλά. Αφενός η καλλιέργειά του συμβάλει στην ισορροπία του οικοσυστήματος λόγω της μη χρήσης φυτοφαρμάκων, εντομοκτόνων και συνθετικών λιπασμάτων και αφετέρου μετά την επεξεργασία του, ο καταναλωτής είναι βέβαιος ότι τα προϊόντα που αγοράζει είναι υψηλής ποιότητας, οικολογικά και απαλλαγμένα από χημικά και άλλες ουσίες που χρησιμοποιούνται κατά την καλλιέργεια  και την επεξεργασία του βαμβακιού.

Παιδικά Ρούχα από Οργανικό Βαμβάκι – Οφέλη για το παιδί

Γιατί να επιλέξετε ρούχα από οργανικό – βιολογικό βαμβάκι:

  • Είναι ασφαλή, υγιεινά και πολύ μαλακά για την ευαίσθητη βρεφική και παιδική επιδερμίδα.
  • Είναι τα ιδανικά ρούχα για παιδάκια με αλλεργίες, δερματίτιδες ή αναπνευστικά προβλήματα.
  • Το βρέφος έχει καλύτερο και πιο ήρεμο ύπνο.
  • Έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και είναι πιο ανθεκτικά.

Mayoral Παιδικά Ρούχα από Οργανικό Βαμβάκι

Στην Mayoral κατασκευάζουν ρούχα υψηλής ποιότητας λαμβάνοντας υπόψη τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Η σειρά βρεφικών και παιδικών ρούχων για αγόρια και κορίτσια Ecofriends είναι κατασκευασμένη από βιώσιμα υλικά όπως το οργανικό βαμβάκι ή τα ανακυκλωμένα υλικά (βαμβάκι, πολυεστέρας) κάνοντας χρήση ανακυκλωμένων υλικών (χαρτί, πλαστικό) για την συσκευασία των προϊόντων. Από την παραγωγή έως την αποστολή των προϊόντων η Mayoral χρησιμοποιεί υλικά και τακτικές που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον.