Οργανώστε τις παιδικές ντουλάπες εύκολα και γρήγορα!

Οργανώστε τις παιδικές ντουλάπες εύκολα και γρήγορα

Η έλλειψη χρόνου απαιτεί οργάνωση! Οργανώστε τις παιδικές ντουλάπες εύκολα και γρήγορα!

Όλοι οι γονείς, αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις στην καθημερινή ζωή όμως αυτές οι προκλήσεις πολλαπλασιάζονται όταν μιλάμε για οικογένειες που εργάζονται και οι 2 γονείς.

Οργανώστε τις παιδικές ντουλάπες εύκολα και γρήγορα!

Το μόνο που χρειάζεστε είναι σωστή διαχείριση χρόνου, ώστε να κάνετε αποτελεσματικά και γόνιμα πράγματα σε λιγότερο χρόνο.

Σε αυτό το άρθρο, θα εστιάσουμε σε μια από αυτές τις προκλήσεις και έναν από τους λόγους σπατάλης χρόνου και ακαταστασίας, δηλαδή στα ρούχα του παιδιού σας και στο πώς να τα οργανώσετε και να τα αποθηκεύσετε.

Οι διαδικτυακές αγορές ρούχων έχουν κάνει τη δουλειά μας πιο εύκολη όσον αφορά την επιλογή και την αγορά παιδικών ρούχων. Όμως είτε εργάζεστε είτε όχι, είτε το παιδάκι σας είναι μικρό και εξαρτημένο από εσάς ή μεγαλύτερο και ανεξάρτητο, όλοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Πώς να οργανώσουν και να αποθηκεύσουν τα ρούχα τους σε λιγότερο χρόνο;

Πώς να οργανώσετε και να αποθηκεύσετε τα παιδικά ρούχα – Απόλυτος οδηγός

Οργανώσετε τα παιδικά σας ρούχα σε λιγότερο χρόνο σε μόλις 10 βήματα.

  1. Εκκαθάριση: Αρχικά, βγάλτε τα πάντα από την ντουλάπα και ξεχωρίστε τα ανάλογα με το τι μένει και τι φεύγει.
  2. Δεσμεύστε ένα τμήμα στο πάνω μέρος της ντουλάπας και αποθηκεύσετε παιδικά ρούχα που δεν είναι πλέον χρήσιμα. Μπορείτε επίσης να τα δωρίσετε σε άτομα που έχουν ανάγκη. Μπορείτε να δείτε το άρθρο μας για την δωρεά ρούχων εδώ.
  3. Συνδυάστε τα παιδικά ρούχα και κρεμάστε τα ως σετ.
  4. Κρατήστε τα εποχιακά ρούχα που χρησιμοποιεί αυτό το διάστημα το παιδί σας στο πιο βολικό τμήμα της ντουλάπας όπου είναι εύκολο να τα πιάσετε.
  5. Κρατήστε στην άκρη τα ρούχα που τα παιδιά σας δεν χρησιμοποιούν συχνά, όπως τα «καλά» τους ρούχα, στην αχρησιμοποίητη περιοχή στην επάνω πλευρά.
  6. Κουτιά αποθήκευσης: Μπορείτε να προσθέσετε κουτιά αποθήκευσης σε συρτάρια ή ντουλάπες για να κρατάτε τα αντικείμενα ξεχωριστά. Είναι τέλεια για κάλτσες, εσώρουχα και άλλα αξεσουάρ.
  7. Μπορείτε να αποθηκεύσετε κάθετα διάφορα διπλωμένα ρούχα, προσθέτοντας διαχωριστικό, όπως για παράδειγμα τις πιτζάμες.
  8. Δημιουργήστε ένα ξεχωριστό τμήμα στο κάτω μέρος της ντουλάπας, για να κρατήσετε τα ζευγάρια παπούτσια, παντόφλες, πέδιλα κλπ .
  9. Στην υπόλοιπη ντουλάπα μπορείτε να αποθηκεύσετε τα παιχνίδια του παιδιού σας, τα παλιά βιβλία του κ.λπ.
  10. Χρησιμοποιήστε γάντζους στις πόρτες της ντουλάπας για να κρεμάσετε ζώνες, κασκόλ, λαστιχάκια για μαλλιά κ.α.

Οργανώστε τις παιδικές ντουλάπες μαζί με το παιδί!

Μην βιάζεστε καθόλου. Αφιερώστε χρόνο για να τακτοποιήσετε όλα τα πράγματα αφού σκεφτείτε πολύ καλά. Τακτοποιήστε έχοντας στο μυαλό σας την ευκολία την δική σας αλλά και του παιδιού σας.

Η οργάνωση των ρούχων του παιδιού σας είναι μια μεγάλη δουλειά, ειδικά αν κρατάτε τα παλιά ρούχα για να τα φορέσει το μικρότερο αδερφάκι. Αφιερώστε χρόνο τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, στον έλεγχο και την οργάνωση των ρούχων.

Με αυτόν τον τρόπο αρχικά μπορείτε να γλιτώσετε τη σπατάλη χρόνου. Επιπλέον τα παιδιά σας θα μάθουν να διατηρούν την ντουλάπα τους οργανωμένη όλη την ώρα. Ελέγχοντας τα παιδικά ρούχα δύο φορές το χρόνο, εφόσον διαπιστώσετε ότι το σύστημα ταξινόμησης και οργάνωσης σας εξυπηρετεί, μην το αλλάζετε, ώστε να μην μπερδεύεστε ούτε εσείς, ούτε και το παιδί. Διατηρώντας επαφή με κάθε ρούχο του παιδιού σας, μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε χρήματα και να μην τα ξοδεύετε σε μια περιττή επανάληψη ρούχων.