Οργανώστε το χρόνο και τα ρούχα των παιδιών σας!

Blog 34

Οργανώστε το χρόνο και τα ρούχα των παιδιών σας!

Συμβουλές για πολυάσχολες μητέρες ώστε να διαχειριστούν το ντύσιμο των παιδιών

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει μια εργαζόμενη μητέρα, είναι η σωστή φροντίδα των παιδιών της. Επιπλέον είναι απαραίτητο να καταφέρει να βρει λίγο χρόνο ώστε να αφιερώσει στις δραστηριότητες του παιδιού. Όπως καταλαβαίνετε με τους ρυθμούς που επικρατούν σήμερα είναι δύσκολο να επιτευχθούν τα παραπάνω.

Ρούχα για σχολείο

Το ντύσιμο του παιδιού αποτελεί μια από τις περισσότερο χρονοβόρες διαδικασίες. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή το παιδί δεν είναι ακόμη υπεύθυνο για να φροντίσει τα ρούχα του και το ντύσιμό του. Μόνο εσύ, η μαμά, μπορείς να το καθοδηγήσεις σωστά. Είναι λοιπόν δύσκολο για μια μαμά να χειριστεί και τη δουλειά και το μικρό της παιδί; Λοιπόν, ναι είναι, αλλά ας προσπαθήσουμε να το κάνουμελίγο πιο εύκολο.

Στη συνέχεια, θα βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές, οι οποίες έχουν στόχο, να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε αποτελεσματικά το χρόνο σας και να ντύνετε το παιδάκι σας, μέσα σε περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Συμβουλές για τα ρούχα του παιδιού

Ας ακολουθήσουμε μερικά βασικά και απλά βήματα, για να δώσετε στο μικρό σας , μια φοβερή εμφάνιση μέσα σε λίγα λεπτά:

  1. Κάθε βράδυ, αφιερώστε λίγο χρόνο στην επιλογή ρούχων, για το επόμενο πρωί. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο και να ντύσετε το παιδί σας, πριν χρειαστεί να φύγετε για δουλειά.
  2. Αφού βγάλετε το μικρό σας από το μπάνιο, θα νιώθει και θα φαίνεται «φρέσκο». Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να το ντύσετε και να το κάνετε να φαίνεται υπέροχο.
  3. Μοιράστε τα ρούχα στην γκαρνταρόμπα του, έχοντας στο μυαλό σας τις ημέρες της εβδομάδας, καθημερινά από τις εργάσιμες έως τoΣαββατοκύριακo.
  4. Κρατήστε κατά μέρος ειδικές περιστάσεις, όπως διακοπές ή εκδηλώσεις, για να κρατήσετε τα ξεχωριστά ρούχα των παιδιών σας, έτοιμα για να δείχνουν υπέροχα.

Προσοχή!

Μην επιλέγετε στενά ρούχα ή φορέματα με πολλές στρώσεις για τα παιδιά σας. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδικά ρούχα που αγοράζετε είναι άνετα ,για να μπορεί το παιδί να τα φοράει καθημερινά. Τα άβολα ρούχα θα κάνουν το παιδί να ασφυκτιά και τελικά θα προκαλέσουν την ταλαιπωρία σας.Τα παιδιά σας θα αισθάνονται άβολα, αλλά και εσείς θα εκνευριστείτε και θα στεναχωρηθείτε γιατί τα βάλατε να τα φορέσουν. Επιλέξτε απλά και κομψά παιδικά ρούχα, που τα έχει συνηθίσει το παιδί. Υπάρχουν πολλές επιλογές στο διαδίκτυο, που σίγουρα θα καλύψουν τις ανάγκες σας.

Παιδικά Αξεσουάρ

Κρατήστε στην άκρη μερικά ενδιαφέροντα αξεσουάρ που θα δώσουν ένα γρήγορο στυλ σε όλη την εμφάνιση, όπως μικρά σκουφάκια και καπελάκια για προστασία από το κρύο και τον ήλιο, κορδέλες για τα μαλλιά, τιράντες, βραχιολάκια κ.λ.π. Αυτά θα κάνουν το παιδί να ενδιαφερθεί για την διαδικασία του ντυσίματος και θα διευκολύνουν τη δουλειά σας.

Βρεφικά Ρούχα

Τα βρέφη πρέπει να αλλάζουν τα ρούχα τους πιο συχνά, ακόμη και μέσα στη μέρα. Τα ρούχα τους πρέπει να είναι άνετα και να φοριούνται εύκολα, για να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος. Συνεπώς υπάρχουν επώνυμα βρεφικά ρούχα που κατασκευάζονται ειδικά για να τους προσφέρουν 100% άνεση στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Εκπαιδεύστε το παιδί σας με τέτοιο τρόπο ώστε να μαθαίνει τι πρέπει να κάνει για να ντυθεί. Για παράδειγμα ενώ του φοράμε τη μπλούζα, θα πρέπει να μάθει να βάζει μόνο του τα χέρια στα μανίκια και να τα τεντώνει. Σιγά σιγά θα μάθει τις κινήσεις που πρέπει να κάνει σε κάθε ρούχο και όταν θα μεγαλώσει λίγο ακόμη το ντύσιμο θα είναι πλέον παιχνιδάκι.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του ντυσίματος του παιδιού, μπορείτε να έχετε μερικές σύντομες διασκεδαστικές δραστηριότητες όπως να λέτε μαζί ένα παιδικό τραγούδι ή να κάνετε ομοιοκαταληξίες. Αυτό θα δώσει και στους δύο σας ενθουσιασμό, το παιδί θα συνεργαστεί πιο εύκολα και η διαδικασία θα γίνει πιο ευχάριστη.

Πολλές φορές χρειάζεται να κρατήσει το παιδί ένας συγγενής, συνήθως η γιαγιά και ο παππούς, ώστε να μας βοηθήσει για όσο διάστημα θα είμαστε στη δουλειά. Για αυτόν τον λόγο ένα καθαρό σετ ρούχων πρέπει να βρίσκεται εκτός ντουλάπας καθημερινά. Έτσι σε περίπτωση που λερωθεί το παιδί, θα  το βρουν εύκολα χωρίς να μπείτε στη χρονοβόρα διαδικασία να εξηγήσετε που βρίσκεται το καθετί.