Ρούχα σαν καινούρια μετά από κάθε πλύσιμο!

Blog 33

Ρούχα σαν καινούρια μετά από κάθε πλύσιμο!

Ωχ όχι! Έχετε σχεδιάσει το ντύσιμό του μικρού σας ή ακόμα και το δικό σας για σήμερα αλλά κάτι δεν πάει καλά;

Η ατυχία του να βρεις το αγαπημένο σου πουκάμισο ή παντελόνι συρρικνωμένο μετά από μια πλύση είναι αληθινή. Και μάλιστα επιδεινώνεται από τον φόβο ότι αυτό μπορεί να είναι σημάδι αύξησης βάρους. Δυστυχώς η συρρίκνωση των ρούχων συμβαίνει σε όλους μας κατά καιρούς. Όμως είναι ένα πρόβλημα που μπορείτε να αποφύγετε. Αν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές θα καταφέρετε να διατηρήσετε την εξαιρετική εφαρμογή και την απόλυτη άνεση που σας προσφέρουν τα αγαπημένα σας ρούχα.

Οδηγίες Χρήσης!

Ο καλύτερος τρόπος για να μην συρρικνωθούν τα ρούχα σας

Υπάρχει ένας σίγουρος τρόπος για να μην μικραίνουν τα ρούχα σας. Αν έχετε χρόνο, πλύνετε τα ρούχα σας στο χέρι με κρύο νερό. Αυτή η μέθοδος προστατεύει τις ίνες από τη συρρίκνωση λόγω της θερμότητας και επιτρέπει τα ρούχα σας να διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση. Επιπλέον το πλύσιμο στο χέρι αποτρέπει τη φθορά των ρούχων από το πλύσιμο στο πλυντήριο. Σε ορισμένες ετικέτες οι οδηγίες φροντίδας απαιτούν ρητά το πλύσιμο των ρούχων στο χέρι. Όμως δεν έχουν όλοι το χρόνο να πλένουν στο χέρι κάθε ρούχο κάθε φορά που το φοράνε.

Ακολουθήστε τις οδηγίες στην ετικέτα.

Οι οδηγίες φροντίδας που συχνά αγνοούνται στην ετικέτα του ρούχου σας, αναφέρουν πως να τα πλένετε και να τα φροντίζετε καλύτερα. Ακολουθήστε τις οδηγίες όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά. Γενικά, τα ευαίσθητα υφάσματα συνήθως απαιτούν πλύσιμο στο χέρι ή πλύσιμο σε ένα πρόγραμμα για ευαίσθητα και στέγνωμα σε χαμηλή θερμοκρασία. Πιο ανθεκτικά υφάσματα, όπως τα βαμβακερά, μπορούν συχνά να πλυθούν σε βασικό πρόγραμμα και να στεγνώσουν σε χαμηλή έως μέτρια θερμοκρασία.

Αποφύγετε τις.. παρενέργειες!

Εάν δεν μπορείτε να πλύνετε τα ρούχα σας στο χέρι, μπορείτε να αποφύγετε τις περισσότερες περιπτώσεις συρρίκνωσης πλένοντας τα ρούχα σας στο πλυντήριο αλλά σε κρύο νερό. Για επιπλέον φροντίδα και για απόλυτη προστασία από τη συρρίκνωση, μαζί με το κρύο νερό, χρησιμοποιήστε τις ρυθμίσεις του πλυντηρίου σας για τα ευαίσθητα ρούχα. Το πλύσιμο των ρούχων σας σε κρύο νερό βοηθά στη διατήρηση των ινών σε καλή κατάσταση. Πλένοντας τα σε ένα πρόγραμμα για ευαίσθητα, δεν ταλαιπωρείτε το ύφασμα λόγω των έντονων αναταράξεων και της υψηλής θερμότητας του πλυντηρίου, βοηθάτε τις ίνες από το να χαλαρώσουν και τελικά να πιαστούν η μια με την άλλη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει τα ρούχα σε μια πιο σφιχτή φόρμα, δηλαδή να τα συρρικνώσει.

Προσοχή στο στέγνωμα!

Ο καλύτερος τρόπος για να μην συρρικνωθούν τα ρούχα σας κατά το στέγνωμα είναι να αποφύγετε την εφαρμογή θερμότητας.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τη θερμότητα κατά το στέγνωμα είναι να κρεμάσετε τα ρούχα σας για να στεγνώσουν σε μια σχάρα στεγνώματος ρούχων.

Εάν δεν έχετε ήδη σχάρα στεγνώματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κρεμάστρες από την ντουλάπα σας για να κρεμάσετε ρούχα σας σε ένα δροσερό και στεγνό μέρος.

Εάν δεν έχετε τον χώρο – ή τον χρόνο – να κρεμάσετε ρούχα σε μια σχάρα στεγνώματος ή σε ένα δροσερό και στεγνό μέρος, μην ανησυχείτε! Πολλά στεγνωτήρια έχουν ρυθμίσεις στεγνώματος στον αέρα ή χαμηλής θερμότητας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποφύγετε τη μεγαλύτερη συρρίκνωση στα ρούχα σας. Το στέγνωμα σε υψηλή θερμότητα είναι ένα από τους κύριους λόγους συρρίκνωσης των ρούχων. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στεγνώματος ή κόψτε τελείως τους προγράμματα στεγνώματος σε υψηλές θερμοκρασίες για να προστατεύσετε τα ρούχα σας από τη συρρίκνωση.

Σε όλα μας τα ρούχα θα βρείτε τα σωστά ταμπελάκια! Απλά ακολουθήστε τις οδηγίες. Αν έχετε απορίες.. εδώ είμαστε.

Πάρτε μας τηλέφωνο ή συμπληρώστε μία φόρμα επικοινωνίας.