Χαρίστε τα παλιά παιδικά ρούχα

chariste ta palia paidika roycha

Ο ερχομός του μικρού σας!

Μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής σας πλησιάζει και θέλετε να κάνετε το καλύτερο δυνατό για το αγγελούδι σας!

Προετοιμάζεστε, ψάχνετε και εξοπλίζετε το σπίτι και την ντουλάπα του με πράγματα που μπορεί και να μη τα χρησιμοποιήσετε ποτέ.

Σε όλους μας  γεννάται η επιθυμία να διακοσμήσουμε το δωμάτιό του με τα πιο όμορφα έπιπλα, να επενδύσουμε στην προίκα του και φυσικά να αγοράσουμε τα καλύτερα φορμάκια, εσώρουχα, παντελόνια, φορέματα κλπ.

Και ξαφνικά έρχεται στη ζωή και όλα είναι υπέροχα!

Δώρα  από συγγενείς και φίλους διαδέχονται το ένα το άλλο και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα διαπιστώνουμε πως το βρέφος μεγάλωσε, δεν του χωράνε και αρκετά είναι αφόρετα! Αναγκαστικά αγοράζουμε επιπλέον ρούχα, κι άλλες φούστες, κι άλλα κορμάκια, κι άλλα μπουφάν.

Έλλειψη χώρου

Οι αποθηκευτικοί χώροι γεμίζουν και αν δεν έρθει ένα δεύτερο μωράκι (και μάλιστα του ίδιου φύλου) τότε αναρωτιόμαστε… τι τα κάνουμε όλα αυτά τα ρούχα; Όπως αναφέραμε, πολλά από αυτά τα ρούχα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερες από δύο ή τρεις φορές, συνεπώς είναι σαν καινούργια. Ειδικά τα πιο «επίσημα» ενδύματα φοριούνται συνήθως σε μια ή δυο περιστάσεις και στη συνέχεια αποθηκεύονται.

Κι όμως ακόμα και τα δώρα.. ΔΩΡΙΖΟΝΤΑΙ!

Ακόμη κι ένα φόρεμα με τούλι ή ένα πεντάτσεπο παντελόνι θα ήταν πολύ σημαντικά αποκτήματα για μια οικογένεια που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά.

Υπάρχουν συνάνθρωποι που για διάφορους λόγους δεν έχουν τη δυνατότητα να γεμίσουν τις ντουλάπες τους για το βρέφος τους.

Υπάρχουν νέοι γονείς που δε καταφέρνουν να εκπληρώσουν τη μεγαλύτερη επιθυμία τους.. Να παρέχουν στο παιδί τους τα πάντα.

Όσοι λοιπόν ήσασταν τυχεροί, έχετε μία μοναδική ευκαιρία να χαρίσετε την ευτυχία στο διπλανό σας.

Η χαρά του να μοιράζεσαι!

Στην περίπτωση δεν έχετε κάποιον φίλο ή συγγενή που χρειάζεται τα παλιά ρούχα του μωρού σας, κάντε μια μικρή έρευνα και θα βρείτε φορείς και δομές που φροντίζουν παιδιά και μωρά καθώς και μεμονωμένες οικογένειες.

Ειδικά την τρέχουσα περίοδο, με τις πρωτοφανείς καταστάσεις που βιώνουμε, πολλοί άνθρωποι θα εκτιμήσουν το στενό μπουφάν του γιού σας ή την παλιά χνουδωτή ζακέτα της κόρης σας.

Ας φανούμε όλοι αλληλέγγυοι κάνοντας μια πράξη αγάπης στους συνανθρώπους μας.