Ιδανικά χειμωνιάτικα ρούχα για το σχολείο

idanika cheimoniatika roycha gia to scholeio

Καθώς προχωράει ο χειμώνας οι ανάγκες των παιδιών για ζεστά ρούχα συνεχώς αυξάνονται, «αναγκάζοντας» τους γονείς να επιδίδονται σε μια κούρσα αναζήτησης ενισχυμένων μπουφάν, πουλόβερ και φούτερ.

Οπωσδήποτε στις χειμωνιάτικες βόλτες είναι απαραίτητη η θωράκιση των παιδιών με σκουφιά, γάντια και κασκόλ. Τι γίνεται όμως με την ένδυση των μικρών μαθητών στο σχολείο; Μήπως όλα τα παραπάνω δεν ενδείκνυνται για τις ζεστές αίθουσες; Μήπως με τον πρώτο ήλιο, βγούνε στο προαύλιο για να παίξουν και να τρέξουν …δίχως αύριο και ιδρώσουν;

Προφανώς και ένα ζεστό μπουφάν είναι αναγκαίο. Ωστόσο μια, επίσης ζεστή, μακρυμάνικη μπλούζα σε συνδυασμό με ένα κοντομάνικο ή αμάνικο φανελάκι, είναι πολλές φορές υποχρεωτικά για να διατηρηθεί το σώμα των παιδιών στη σωστή θερμοκρασία. Έτσι, δίνουμε την επιλογή στα μικρά μας να βγάλουν το μπουφάν σε κλειστούς χώρους χωρίς να κρυώσουν, αποκτούμε όμως και τη δυνατότητα να αλλάξουμε εύκολα τα εσωτερικά ρούχα σε περίπτωση που ιδρώσουν.

Και βέβαια ας μην ξεχνάμε ότι η άνεση στην καθημερινότητα τους παίζει σημαντικό ρόλο. Συνεπώς, καλό θα είναι να αφήσουμε τις φούστες, τα φορέματα, τα καλσόν ή τα παντελόνια με κουμπάκια για απογευματινές εξόδους και τα Σαββατοκύριακα και να προτιμήσουμε φόρμες και χαλαρά σετ ρούχων. Αυτές οι επιλογές δεν στενεύουν τα παιδιά και τα διευκολύνουν στις κινήσεις τους αλλά και στη χρήση της τουαλέτας.

Συνοπτικά, τα ζεστά παλτό και μπουφάν είναι απαραίτητα για τα μικρά μας και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις αγορές μας. Το ίδιο όμως αναγκαία είναι και τα ρούχα που φορούν εσωτερικά. Για αυτό, κάντε οικονομικές επιλογές ελέγχοντας πάντα την ποιότητα και την επένδυση των ρούχων. Έτσι, αφενός θα είστε σίγουροι πως δεν θα κρυώσουν τα παιδάκια σας και αφετέρου δεν θα  λυπηθείτε τα χρήματα που δώσατε, όταν θα δείτε την μπλούζα βαμμένη με μαρκαδόρους, το παντελόνι πράσινο από το γρασίδι ή ακόμη χειρότερα σκισμένο από κάποιο πέσιμο στα χώματα. Εξάλλου αυτό που ενδιαφέρει τα παιδιά είναι να ξεδίνουν και να διασκεδάζουν, παρά να προσέχουν να μη λερωθούν ή να μη χαλάσουν τα ρούχα τους.

 

Παλτό - Ζακέτες - Μπουφάν για αγοράκια έως 3 ετών

Παλτό - Ζακέτες - Μπουφάν για κοριτσάκια έως 3 ετών

Παλτό - Ζακέτες - Μπουφάν για αγοράκια έως 8 ετών

Παλτό - Ζακέτες - Μπουφάν για κοριτσάκια έως 8 ετών