Τι είναι η Black Friday και η Cyber Monday;

ti einai i black friday kai i cyber monday

Τα τελευταία χρόνια πολλά από τα ήθη και έθιμα των Η.Π.Α. έχουν υιοθετηθεί στη χώρα μας. Δυο από αυτά είναι η Black Friday και η Cyber Monday τα οποία τυγχάνουν και ιδιαίτερα μεγάλης απήχησης.

Η Black Friday, είναι η επόμενη εργάσιμη μέρα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές στις Η.Π.Α. και είναι ημέρα μεγάλων προσφορών για τα εμπορικά καταστήματα. Πολύ πριν πάρει το όνομα της, τη συγκεκριμένη ημέρα υπήρχε ιδιαίτερα έντονη κινητικότητα στα εμπορικά καταστήματα. Στη δεκαετία 1950-60 αυτή τη μέρα πολλοί υπάλληλοι έλεγαν ψέματα ότι ήταν άρρωστοι, ώστε να αποφύγουν τη δουλειά και να απολαύσουν τέσσερις μέρες άδειας. Οι ίδιοι υπάλληλοι μαζί με άλλους πολίτες, εκμεταλλευόντουσαν την ελεύθερη εργάσιμη ημέρα για να βγούνε βόλτα στην αγορά. Το αποτέλεσμα ήταν η υπερβολική κίνηση στους δρόμους και στα καταστήματα, λόγω του όγκου των καταναλωτών.

Ο όρος Black Friday αρχικά χρησιμοποιούνταν από την αστυνομία της Φιλαδέλφειας, για να περιγράψει την ημέρα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών, λόγω της υπερβολικής κίνησης στους δρόμους. Η υπερβολική κίνηση στους δρόμους αλλά και στα πεζοδρόμια εξακολουθεί να υφίσταται έως σήμερα, όμως αυτό που προβληματίζει περισσότερο είναι οι τραυματισμοί λόγω του συνωστισμού, αλλά και τα περιστατικά βίας που σημειώνονται αυτή τη μέρα. Αυτά τα περιστατικά είναι συχνά και συμβαίνουν λόγω της επιθυμίας πολλών καταναλωτών να πάρουν κάποιο προϊόν, που δεν υπάρχει σε αφθονία. Αυτή η έλλειψη οδηγεί τους καταναλωτές σε διενέξεις και πολλές φορές στη βία.

Η Cyber Monday είναι το αντίστοιχο της Black Friday αλλά για ηλεκτρονικά καταστήματα και online αγορές. Αφορά τη Δευτέρα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών και δημιουργήθηκε από τους εμπόρους λιανικής, ώστε να ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους online. Ξεκίνησε ως μια ευκαιρία για τα μικρά website λιανικής πώλησης, να ανταγωνιστούν τις μεγάλες αλυσίδες. Πλέον είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται παγκοσμίως.

Οι δυο αυτές μέρες αποτελούν ευκαιρία για τους καταναλωτές που είναι και γονείς, ώστε να αγοράσουν οικονομικά παιδικά και βρεφικά ρούχα μέσω διαδικτύου. Μάλιστα επειδή συνήθως η Ημέρα των Ευχαριστιών πέφτει μέσα στον Νοέμβριο, άρα και οι δυο αυτές ημέρες προσφορών, ο μήνας αυτός γίνεται ιδανικός για τις αγορές χειμερινών ρούχων. Ιδανικός γιατί μαζί με το δεκαήμερο εκπτώσεων, ο Νοέμβριος είναι μήνας προσφορών. Ειδικά αυτές οι δυο μέρες αποτελούν δέλεαρ για τους γονείς, αφού μπορεί κανείς να ανακαλύψει πολύ καλές προσφορές και να πραγματοποιήσει ιδιαίτερα συμφέρουσες αγορές. Όπως πάντα προσοχή στις ψεύτικες προσφορές. Καλό είναι να σημειώνουμε από πριν τις τιμές των ρούχων που επιθυμούμε να αγοράσουμε και τις μέρες αυτές να ελέγχουμε αν είναι αληθινές οι προσφορές.

Μπορείτε να δείτε όλες τις προσφορές μας εδώ: https://baby03.gr/katigoria/prosfores/

Καλές αγορές!!!