Πως πλένουμε σωστά τα βρεφικά ρούχα – Μέρος 2ο: Πλύσιμο

pos plenoyme sosta ta vrefika roycha meros 2o plysimo

Αφού συζητήσαμε για το πως θα πρέπει να ελέγχουμε και να προετοιμάζουμε τα καινούρια ρούχα των μωρών μας, ας δούμε τώρα ποιοι είναι οι σωστοί τρόπου για να πλύνουμε τα βρεφικά ρούχα είτε στο χέρι είτε στο πλυντήριο.

 Πώς να τα πλύνετε στο χέρι.

Προτιμήστε το πλύσιμο των βρεφικών ρούχων στο χέρι παρά στο πλυντήριο. Πολλοί από εσάς θα αναρωτιέστε πώς να πλύνετε σωστά τα βρεφικά ρούχα στο χέρι. Ακολουθούν ορισμένα εύκολα βήματα για σωστό πλύσιμο στο χέρι:

  • Καθαρίστε και απολυμάνετε τα χέρια σας. Πάντα να θυμάστε ότι τα ανθρώπινα χέρια είναι πηγή βακτηριών. Πλύνετε και απολυμάνετε διεξοδικά τα χέρια σας πριν να ξεκινήσετε.
  • Μετρήστε την θερμοκρασία του νερού κατά την διάρκεια του πλυσίματος. Αν πλένετε τα ρούχα σε υπερβολικά ζεστό νερό τότε υπάρχει η πιθανότητα να ξηλωθούν οι ραφές ή να δημιουργηθούν σκισίματα. Επιπλέον μπορεί να κάψετε τα χέρια σας.
  • Χρησιμοποιήστε οικολογικά απορρυπαντικά χωρίς χημικά. Πάντα να θυμάστε ότι το σώμα μας είναι πολύ διαφορετικό από αυτό των μωρών. Χρησιμοποιώντας κανονικά απορρυπαντικά μπορεί να βλάψουμε το δέρμα τους ή να προκαλέσουμε αλλεργικές αντιδράσεις.
  • Μουλιάστε τα ρούχα πριν και μετά το πλύσιμο. Για να εξασφαλίσετε την εξουδετέρωση των βακτηρίων μουλιάστε τα ρούχα πριν το πλύσιμο για μισή ώρα σε ζεστό νερό. Μετά το πλύσιμο μουλιάστε σε χλιαρό νερό.
  • Στεγνώστε τα ρούχα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να εξασφαλίσετε ότι τα ρούχα είναι τελείως στεγνά. Μην φορέσετε υγρά ρούχα στα μωράκια γιατί μπορεί να προκληθούν μυκητιάσεις.

Συμβουλές για το πλύσιμο των ρούχων στο πλυντήριο.

Μπορεί το πλύσιμο στο χέρι να είναι η καλύτερη μέθοδος ωστόσο δεν παύει να είναι μια κουραστική και χρονοβόρα διαδικασία. Μερικές συμβουλές για σωστό πλύσιμο στο πλυντήριο είναι οι παρακάτω:

  • Πλύνετε τα βρεφικά ρούχα πριν από τα δικά σας. Τα πλυντήρια μπορεί να γίνουν φωλιές βακτηρίων. Συνεπώς αν δεν θέλετε να μεταφερθούν από τα δικά σας ρούχα στα δικά τους ακολουθήστε τη σειρά που σας προτείνουμε.
  • Μουλιάστε με απορρυπαντικό για βρέφη μέσα σε μια λεκάνη με νερό που έχει θερμοκρασία περίπου 35 βαθμούς Κελσίου.
  • Ξεπλύνετε δυο φορές. Για να εξασφαλίσουμε την απομάκρυνση κάθε ίχνους απορρυπαντικού ξεπλύνετε τα ρούχα δυο φορές. Το πρώτο ξέπλυμα γίνεται στο πλυντήριο μετά το πλύσιμο με απορρυπαντικό και το δεύτερο πάλι στο πλυντήριο σε πρόγραμμα χωρίς απορρυπαντικό.

Δείτε εδώ το πρώτο μέρος με τίτλο: Πως πλένουμε σωστά τα βρεφικά ρούχα – Μέρος 1ο: Προετοιμασία