Κρύο… καιρός για σωστό ντύσιμο

kryo kairos gia sosto ntysimo

Μπρρρ… Το κρύο έκανε πλέον για τα καλά την εμφάνιση του και οι γονείς καλούμαστε να προστατεύσουμε τα παιδάκια μας.

Τα παιδιά είναι αναγκαίο να φορούν κάτω από τα ρούχα τους ένα ή δυο φανελάκια (αμάνικο ή/και κοντομάνικο) ενώ για τα βρέφη ένα κορμάκι είναι αρκετό. Καλό θα είναι να είναι βαμβακερά, καθώς θα έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα τους. Προτιμήστε τις φούτερ φόρμες, γιατί θα τα κρατήσουν ζεστά και θα τους προσφέρουν άνεση. Διαφορετικά μπορούν να φορέσουν μάλλινες ή φούτερ μπλούζες όπως και κοτλέ ή καπαρτινέ παντελόνια.

Τις μέρες που έχει πολύ κρύο καλό είναι να αποφύγετε τα τζιν παντελόνια, γιατί το τζιν είναι ύφασμα που κρυώνει εύκολα και εφόσον δεν μπορεί να κρατήσει ζεστό το σώμα, σίγουρα δεν ενδείκνυται. Ένα ζεστό μπουφάν, κατά προτίμηση με κουκούλα, επίσης είναι απαραίτητο. Μην ξεχνάτε τα απαραίτητα χειμωνιάτικα αξεσουάρ, όπως ζεστά και χοντρά καλτσάκια, γαντάκια και φυσικά σκουφάκια τα οποία να καλύπτουν τα αυτάκια. Για τα μωράκια που θα βγούνε βόλτα με τα καροτσάκια θα πρέπει να υπάρχει επιπλέον μια χοντρή κουβερτούλα για περισσότερη ζεστασιά.

Επιλέξτε επίσης αδιάβροχα μποτάκια ή γαλότσες και όχι αθλητικά που εύκολα μπορούν να βραχούν, μιας και τα περισσότερα δεν είναι αδιάβροχα.

Για να κάνουμε μια σύνοψη όλων των παραπάνω, μπορούμε να πούμε πως γενικά συνιστώνται τα πολλά και ελαφριά ρούχα, παρά τα λίγα, βαριά και χοντρά, ώστε τα παιδιά να μη δυσφορούν και ιδρώνουν.

Tip ασφάλειας:  Θυμηθείτε ότι δεν είναι ασφαλές τα παιδιά και τα μωρά να φορούν τα μπουφάν τους, όταν βρίσκονται στο κάθισμα του αυτοκινήτου. Σε περίπτωση που κρυώνουν, σκεπάστε τα με μια κουβερτούλα.