5 απαραίτητες συμβουλές για την επιλογή παιδικών ρούχων

5 aparaitites symvoyles gia tin epilogi paidikon roychon

Η περίοδος των εκπτώσεων έφτασε και με μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο μπορούμε εύκολα να ανακαλύψουμε πολύ καλές προσφορές. Φυσικά, είναι δεδομένο πως για εμάς τους γονείς, ένα μέρος του προϋπολογισμού θα το ξοδέψουμε για να αγοράσουμε βρεφικά ή παιδικά ρούχα.

Βέβαια, δεν θέλουμε αυτά που θα αγοράσουμε να είναι μόνο οικονομικά αλλά να μας αρέσουν, να είναι ποιοτικά και να ταιριάζουν στα παιδάκια μας. Ειδικά όταν έχουμε πολλά παιδάκια τότε τα πράγματα γίνονται δύσκολα.

  1. Διαλέξτε ένα γενικό συνδυασμό χρωμάτων.

Τα αδερφάκια πάντα έχουν διαφορές και μια από αυτές έχει να κάνει με τα χρώματά τους. Παρατηρήστε τα καθώς θα μεγαλώνουν ώστε να καταλήξετε σε κάποια χρώματα που «πηγαίνουν» σε όλα. Με αυτό τον τρόπο τα ρούχα των μεγαλύτερων παιδιών θα τα φοράνε στη συνέχεια τα μικρότερα. Τι γίνεται όμως αν έχουμε παιδιά και των δυο φύλων. Σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να επιλέξουμε και ρούχα που έχουν ουδέτερο χρώμα. Εκτός από τα κλασικά άσπρο – μαύρο, πορτοκαλί, πράσινο, κίτρινο και κόκκινο είναι μερικά από τα χρώματα που μπορείτε να επιλέξετε. Άλλωστε τα παιδιά μας προτιμούν να βλέπουν έντονα χρώματα.

  1. Διαλέξτε υφάσματα που θα αντέξουν στο χρόνο.

Αν έχουμε περισσότερα από ένα παιδάκια τότε πολλά ρουχαλάκια προορίζονται για μακροχρόνια χρήση. Αυτό σημαίνει ότι τα ρούχα πρέπει να αντέξουν μετά από πάρα πολλές πλύσεις και αυτό, με τα σκληρά απορρυπαντικά γίνεται ακόμα πιο δύσκολο. Για παράδειγμα θα μπορούσατε να προτιμήσετε υφάσματα που δεν είναι ελαστικά ή αυτά με τη διαγώνια ύφανση (σερζέ).

  1. Διαλέξτε κλασικά σχήματα και σχέδια με αστείες λεπτομέρειες.

Μην επιλέγετε πολύ μοντέρνα ρούχα ώστε να μη βγουν γρήγορα εκτός μόδας. Ένα βασικό μπλουζάκι μπορεί να έχει μια «ζωηρή» λεπτομέρεια για να κάνει τη διαφορά.

  1. Αγοράστε έχοντας στο μυαλό σας τι αρέσει στα παιδιά σας να φοράνε.

Να θυμάστε ότι δεν αγοράζετε ρούχα για εσάς. Τα μεγαλύτερα παιδιά σίγουρα σας έχουν δείξει το γούστο τους αλλά και τα μικρότερα έχουν προτιμήσεις. Οι προτιμήσεις μπορεί  να έχουν να κάνουν με το είδος του ρούχου, με το χρώμα, με το σχέδιο κ.ά.

  1. Πάντα να αγοράζετε ανάλογα με την περίσταση και την εποχή.

Στην περίοδο των Χριστουγέννων θα πρέπει να προτιμήσετε τα ζεστά υφάσματα αλλά και τα πιο κομψά ρούχα και τους καλοκαιρινούς μήνες τα ελαφριά υφάσματα και τα πιο ανοιχτά χρώματα.

Αν έχετε απορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με κάποιον από τους παρακάτω τρόπους: