Ποιες μπλούζες είναι ιδανικές για τον χειμώνα;

poies mployzes idanikes gia ton cheimona

Αναμφίβολα μια μπλούζα μπορεί να αποτελέσει βασικό συστατικό μιας πρότασης ντυσίματος είτε πρόκειται για καθημερινό ντύσιμο είτε πρόκειται για κάποια ιδιαίτερη περίσταση. Οι παιδικές μπλούζες είναι από τα πιο δημοφιλή κομμάτια ρουχισμού λόγω της ποικιλίας που υπάρχει και είναι απαραίτητες σε όλη τη διάρκεια του έτους. Ποιες είναι όμως οι σωστές επιλογές για την περίοδο του χειμώνα; Φούτερ; ζακέτα με κουκούλα; ζιβάγκο; Και από μέσα τι φοράμε; Ακολουθούμε τη μέθοδο layering ή  προτιμάμε λιγότερα και πιο χοντρά ρούχα;

Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί προτάσεις για να διατηρείτε τα παιδιά σας ζεστά τον χειμώνα.

Αρχικά πρέπει να πούμε ότι για να αντιμετωπιστεί το κρύο καλό είναι το παιδάκι μας να φορέσει δυο ή τρία ρούχα κάτω από το μπουφάν του (μέθοδος layering). Με αυτό τον τρόπο ο χώρος που δημιουργείται ανάμεσα στις μπλούζες βοηθάει να παγιδευτεί η θερμότητα και κρατάει το σώμα ζεστό. Επιπλέον μας δίνει τη δυνατότητα να αφαιρέσουμε κάποιο ρούχο από το παιδί αν βρεθούμε σε ένα χώρο με περισσότερη ζέστη. Προσοχή όμως μη το παρακάνουμε γιατί μπορεί να έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα. Δεν θα θέλαμε ποτέ να ιδρώσει και να μουσκέψει τη μπλούζα του γιατί το κρύο θα ρίξει τη θερμοκρασία του σώματος του.

Για μωράκια έως 2 – 3 ετών

Το ντύσιμο ενός μωρού ξεκινάει πάντα από το κορμάκι. Τα κορμάκια μπορεί να είναι αμάνικα, κοντομάνικα ή μακρυμάνικα, προτείνεται όμως τον χειμώνα να χρησιμοποιούμε μόνο μακρυμάνικα. Δεδομένου πως τα κορμάκια ακουμπούν κατευθείαν στο δέρμα το μωρού θα πρέπει αυτά να είναι ποιοτικά και επώνυμα. Στο baby03 μπορείτε να βρείτε κορμάκια των εταιριών Pretty Baby, Nursery TIme, Stamion.

Κορμάκια

Για αγοράκια 0-3 ετών

Κορμάκια

Για κοριτσάκια 0-3 ετών

Το δεύτερο layer συνήθως είναι ένα φορμάκι για τα μωράκια έως ενός έτους ή μια μπλούζα για τα λίγο μεγαλύτερα. Τα φορμάκια μπορούν να είναι είτε βελουτέ για περιόδους με περισσότερο κρύο είτε από απαλό βαμβακερό ύφασμα. Φυσικά πάντα επιλέγουμε φορμάκια με κοπίτσες για να είναι ευκολοφόρετα. Για τις μπλούζες καλύτερα να διαλέξουμε ανάμεσα σε φούτερ ή μάλλινες μακρυμάνικες για περισσότερη ζέστη.

Στο baby03 μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία σε φορμάκια από τις κορυφαίες εταιρίες στον χώρο όπως η Mayoral καθώς και μπλούζες είτε μόνες τους είτε σε συνδυασμό με παντελόνια ή φούστες.

Φορμάκια

Για αγοράκια 0-3 ετών

Φορμάκια

Για κοριτσάκια 0-3 ετών

Σετ Ρούχων

Για αγοράκια 0-3 ετών

Σετ Ρούχων

Για κοριτσάκια 0-3 ετών

Για παιδάκια άνω των 3 ετών

Από τη στιγμή που το παιδάκι μας σταματάει να φοράει κορμάκια, το ιδανικό είναι σαν πρώτο στρώμα να χρησιμοποιηθεί μια κοντομάνικη μπλούζα. Μια καλή επιλογή είναι μια βαμβακερή μπλούζα από μακό ύφασμα. Τα βαμβακερά υφάσματα είναι τα καλύτερα για να ακουμπήσουν το σώμα του παιδιού, όμως απορροφούν τον ιδρώτα ευκολότερα από άλλα υφάσματα. Στην περίπτωση που έχει πολύ κρύο τότε καλύτερα να χρησιμοποιήσετε και ένα αμάνικο φανελάκι κάτω από την κοντομάνικη.

Μπλούζες – Πουκάμισα

Για αγοράκια 1-8 ετών

Μπλούζες – Πουκάμισα

Για κοριτσάκια 1-8 ετών

Σαν δεύτερο στρώμα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μια μακρυμάνικη μπλούζα. Προτιμούμε γενικά φούτερ ή μάλλινες μακρυμάνικες μπλούζες για περισσότερη ζέστη. Εκτός από τα διαφορετικά υφάσματα υπάρχουν και διαφορετικά σχέδια για να επιλέξουμε. Μια παιδική μπλούζα με κουκούλα ή μια ζακέτα μας προσφέρουν μια πρόχειρη λύση για προστασία από το κρύο και την υγρασία. Μια ζιβάγκο ή ημιζιβάγκο μπλούζα προστατεύει περισσότερο το λαιμό και προτείνεται για ημέρες με περισσότερο αέρα.

Φυσικά, όταν ο καιρός το επιτρέπει, μια πιο ελαφριά μπλούζα από ύφασμα μακό μπορεί να φορεθεί από πάνω προσφέροντας και πάλι τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ζακέτες – Παλτό

Για αγοράκια 1-8 ετών

Ζακέτες – Παλτό

Για κοριτσάκια 1-8 ετών

Extra Tip: Σε κάθε περίπτωση, όταν βγείτε με το μωράκι σας έξω έχετε πάντα μαζί σας μια ζακετούλα.